lördag 2 augusti 2008

NU kommer det:)




Ja... äntligen kommer en uppdatering och en berättelse hur vi hade det på vår "mini" resa till Hesa:)




På Tisdagen ca. kvart över 9 startade vi bilen och påbörjade vår färd. Jag hade planerat att vi skulle slippa iväg ca. kl.8... men har man en mårgontrött gubbe så har man:)


Nåja... vi kom ju oss iväg iallafall:)


Vi pausade 3 gånger på vägen ner, och anlände till vår lilla stockstuga ca. halv 5.


Det var en mysig stuga på 33 kvadrat med stock rakt gjenom hela. Loft fanns oxå, och den sovplatsen bokade Melissa direkt när vi kom dit:) Var lite skepptiska till att hon skulle såva där uppe helt ensam... tänk om hon ramlar ner. Men hon gjorde som hon hade lovat... så på morgonen när hon vaknade så ropade hon "mamma eller pappa":)


När vi hade packat ur greijjerna ur bilen och Josefine hade ätit så satte vi henne i vagnen och började vandra mot en liten mataffär för att inskaffa ngt att fixa till mat på kvällen... Melissa fick välja sj vad hon ville ha till mat... så d blev makaroner och köttbullar:)


När vi sen anlände från matbutiken tillbaka till vår lilla stuga så bestämde Melissa att vi skulle och simma. Sakt och gjort:) Vi packade ner simkläderna och begav oss till simstranden. Men, tyvärr var d så kallt vatten så Melissa knappt vågade sig i... men d gick:) Men ni kan ju gissa var Fredric, jag och Josefine befann oss medan Melissa lekte vid vattnet:P


Då vi äntligen fick henne övertalad att gå tillbaka till stugan så kokade jag makaronerna och stekte köttbullorna. När vi hade ätit så gick Fredric och Melissa till lekparken och jag gjorde gröt åt Josefine å pratade med världen bästa vän i 40 min.<3:)


Sen blev d sov prosedur med damerna... Josefine var inga problem, gjorde precis lika som hemma. Dvs. satte henne i sängen, och när vi hörde att hon hade tappat tutten så gick vi och satte den i munnen å la nallen åt henne... å tillsisst somnade hon:)

Men, Melissa är en helt annan historia... å här kommer den;)


Hon skulle ju då, som hon sj hade bestämt... sova på loftet, och det fick hon.

Men seb blev d så spännande när hon äntligen skulle börja sova, så hon fick hemlängtan. Hon förökte med ALLT... om hon skulle få sova i bilen, ute på terassen eller hälst av allt, hon ville åka HEM. Men jag fick henne övertalad... så vi läste HÄNT EXTRA som gonattsaga(glömde boken hemma) och sen satt jag och höll henne i handen... och då tog d 10min. så sov hon:)


När hon äntligen hade somnat och det var knäpp tyst i stugan så tog Fredric och jag en varsin öl och satte oss på terassen. Där diskuterade vi dittan och dattan:) När klockan blev ca. halv 12 så var vi båda så trötta så vi gick in och lade oss... och båda somnade vi bums:)*d e tungt att resa*



På morgonen vaknade flickorna nästan på samma gång... ca. kl.8, och då steg jag upp med dom. Vi lät pappa sova en stund till.... han hade ju kört hela föregående dag.

Nåja, kl.9 så masade även han sig upp ur sängen och vi kokade kaffe och åt frukost.


Kl.ca.halv 11 hade vi packat in alla greijjer i bilen och då begav vi oss mot Högholmen... och tacka vet jag GPS:P Skulle tagit en evighet att hitta dit med karta och en kartläsare som inte kan läsa kartan;) Så... vi får tacka teknikens underbara värld för det:)


På Högholmen fanns d mycket att se, många djur som man inte kommer att se flera gånger en jusst den gången. Där fanns... kameler, en tiger, leijon, babianer och mycket annat spännande. Men största höjdpunkten för Melissa var björnarna... hon tänkte nästan bli arg på oss när vi aldrig kom till dom, men orsaken till det var att dom var sisst:) Så... sent om sider kom vi även dit, och då hade Melissa blivit låvad att få fota björnarna själv:)
---> Resultatet på melissas fotografering:)
När vi hade Högholmen avklarad var klockan ca. 14... kanske närmare halv 3 tillåmed. Så då började vi gå mot bilen, alla var trötta förutom Josefine... för hon sov redan:)
Då åkte vi till Itäkeskus för att få i oss lite mat, men där finns ju helt vanliga affärer... så vi bestämde oss för att åka till IKEA iställer, och ännu en gång... tacka vet ja teknikens underbara värld och GPS:P
Vid IKEA handlade vi nästan ingenting... endast en förlovningspresent och handukskrokar till WC. Dom vi har nu är med sugkoppar som faller ner engång och helatiden. Så nu jädrans ska dom nog sitta när dom blir fasstborrade i kakelväggen:P
När vi åkte från IKEA tror jag klockan var ca. halv 6 och vi påbörjade vi vår färd hemmåt. När vi körde upp så stannade vi endast 2 gånger... först för att tanka och dricka kaffe, och andra gången för att sträcka på benen, mata Josefine och byta chaffis. Andra pausen vi hade så fick jag bra underhållning medan jag matade Josefine:) Nämligen polisen... dom hade ngn typ av razzia jusst där utanför där vi var:)
Nåja... hem kom vi halv 12 ungefär. Då blev d att mata tjejjerna med lite nattmat och sen blev det GODNATT för oss alla. Sov till halv 10 följande dag:)
Här har ni nu då en ganska ordentlig uppdatering av vår lilla resa:)
Annars mår vi bra, Josefine har snart igjenom sin andra tand och så vidare:)
Melissa har varit och höbalat med Fammo och co. Hon tycker d e så ql att få vara på hölasset och rada balar:)
Nu får d vara nog... har tagit nästan 2 timmar att skriva detta:O Men då har jag ju lagt Josefine i vagnen så hon fick börja sova och hängt tvätt och lite sånt här emellan:)
Ha en fortsatt skön dag... jag ska va chaffis ikväll.
Kram

Inga kommentarer: